Wereldklokken
Als u vrienden of familie heeft die veel reizen, dan is het natuurlijk makkelijk om te zien hoe laat het is aan de andere kant van de wereld. Een wereldklok biedt uitkomst! De tijd, wereldwijd in één oogopslag.
Wereldklokken: De actuele tijd per tijdzone
Het voordeel van een wereldklok is dat je tijd kan instellen per tijdzone. Zo worden de meeste wereldklokken in ons assortiment geleverd met 4 tot 5 ‘aparte’ klokken, deze klokken worden dan ook nog eens meestal geprojecteerd op een achtergrond welke al de indeling heeft van de wereld. De meeste wereldklokken zijn ingedeeld in de drie meest populaire tijdzone’s te weten: New York, Londen en Tokyo, Hong Kong en Sydney weergegeven. Deze wereldklok heeft maarliefts een afmeting van 50×37 cm. Hieronder vindt u een selectie van onze wereldklokken.
Populaire sites op internet met wereldklokken
Op internet zijn er vele sites te vinden die gaan over wereldklokken. De meeste mensen gebruiken deze sites om informatie in te winnen over tijdzones die niet standaard op een wereldklok te vinden zijn. Goede sites zijn bijvoorbeeld wereldklokken.nl en Time and Date. Bovenstaande sites laten alle tijdzones zien die we kennen in de wereld. Alle zone’s die we kennen in de wereld zijn ontstaan door eeuwenlange ontwikkeling in het meten van tijd.
Hoe worden tijdzone’s ingedeeld?
Alle tijdzones die we kennen (dus ook de ‘Amsterdamse tijdzone’) worden ingedeeld als de afwijking die de desbetreffende tijdzone heeft van de UTC. Je kan UTC niet uitschrijven, het is namelijk een compromis tussen het Franse “TUC (Temps Universel Coordonné) en het Engelse “CUT” (Coordinated Universal Time). UTC is bijna gelijk aan GMT waar GMT een zuiver astronomische tijd is en UTC niet. Nederland bevindt zich in UTC +1 ook wel GMT +1 wat de Middel Europese Tijd wordt genoemd.